Historie

Onze gemeente is ontstaan vanuit het verlangen om in Zuid-Limburg een christelijke gemeente te zijn die trouw is aan de Bijbel, oprecht Jezus Christus wil volgen, en waar zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met het bevrijdende Evangelie.

De gemeente is in 1994 ontstaan vanuit het evangelisatiewerk door evangelist Kees van den Boogaart in Bunde en omstreken, in eerste instantie gedragen door de Hervormde gemeente van Dordrecht en later door Stichting Evangelisatie Bunde. De jonge gemeente was een hechte, liefdevolle en open gemeenschap waarbij, naast protestantse 'noorderlingen' die in Zuid-Limburg waren komen wonen, ook steeds meer Limburgers zich aansloten. Daarnaast vonden ook vluchtelingen bij de gemeente een warm welkom en groeide de gemeente tot 50 leden. Na een jarenlange verkenning, vindt onze zendingsgemeente sinds 2014 bij de Christelijk Gereformeerde Kerken in Nederland haar onderdak. Vanaf 2016 is dominee Jan Bosch in onze gemeente werkzaam.

Ook daarna is er veel gebeurd. We zien een aantrekkelijke gemeente waarin veel mensen een plek vinden, tot geloof komen, of verder groeien. We zijn in vrij korte tijd gegroeid van zo'n 60 leden in 2016 naar ongeveer 150 leden vandaag. Dat is prachtig en daar zijn we God heel dankbaar voor!